Smiley face Sigla AFIR Smiley face Smiley face Smiley face

21
iul.

0

Comunicat de presă

Comunicat de presă  “LANSARE APEL DE SELECȚIE M3/2A, M4/6A, M5/6B – S01-2017”

 

  • Data lansării apelului de selecție: 24.07.2017
  • Măsurile lansată prin apelul de selecție:

M3/2A “EXPLOATAȚII AGRICOLE”

M4/6A “CREAREA ȘI DEZVOLTAREA DE ACTIVITĂȚI NEAGRICOLE”

M5/6B “INFRASTRUCTURĂ ȘI SERVICII DE BAZĂ, PATRIMONIU LOCAL”

  • Beneficiari eligibili:

M3/2A “EXPLOATAȚII AGRICOLE”: Persoana fizică autorizată; Întreprindere individuală; Întreprindere familială; Societate în nume colectiv – SNC; Societate în comandită simplă – SCS; Societate pe acţiuni – SA; Societate în comandită pe acţiuni – SCA; Societate cu răspundere limitată – SRL; Societate comercială cu capital privat; Institute de cercetare – dezvoltare, precum și centre, staţiuni şi unități de cercetare-dezvoltare și didactice, inclusiv universităţi având în subordine stațiuni de cercetare-dezvoltare și didactice; Societate agricolă; Composesorate, obști și alte forme asociative de proprietate asupra terenurilor; Societate cooperativă agricolă; Cooperativă; Grup de producători.

M4/6A “CREAREA ȘI DEZVOLTAREA DE ACTIVITĂȚI NEAGRICOLE”: Persoana fizică autorizată; Intreprinderi individuale; Intreprinderi famili; Societate în nume colectiv – SNC; Societate în comandită simplă – SCS; Societate pe acţiuni – SA; Societate în comandită pe acţiuni – SCA; Societate cu răspundere limitată – SRL; Societate comercială cu capital privat; Societate agricolă; Societate cooperativă agricolă de gradul 1 și societati cooperative meșteșugărești și de consum de gradul 1 (înfiinţate în baza Legii nr. 1/ 2005), care au prevăzute în actul constitutiv ca obiectiv desfășurarea de activităţi neagricole; Cooperativă agricolă de grad 1 (înfiinţată în baza Legii nr. 566/ 2004) de exploatare şi gestionare aterenurilor agricole şi a efectivelor de animale.

M5/6B “INFRASTRUCTURĂ ȘI SERVICII DE BAZĂ, PATRIMONIU LOCAL”: Pentru investiții în infrastructura socială: Furnizorii de servicii sociale, acreditați, Asociația GAL POARTA TRANSILVANIEI ( în situația în care, în urma lansării de apeluri de selecție, nu se depun proiecte), Pentru alte tipuri de investiții: Comunele, conform legislaţiei naţionale în vigoare, Asociațiile de dezvoltare intercomunitară, Unităţile de cult, conform legislaţiei naţionale în vigoare, pentru investiții în construirea de facilități pentru servicii funerare (capele mortuare), ONG-urile, conform legislaţiei naţionale în vigoare, pentru studii și investiții asociate cu întreținerea, restaurarea și îmbunătățirea patrimoniului cultural și natural al satelor, peisajelor rurale.

  • Fonduri disponibile și suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru un proiect:

M3/2A “EXPLOATAȚII AGRICOLE” – 526.879 euro;

M4/6A “CREAREA ȘI DEZVOLTAREA DE ACTIVITĂȚI NEAGRICOLE” – 386.378 euro

M5/6B “INFRASTRUCTURĂ ȘI SERVICII DE BAZĂ, PATRIMONIU LOCAL” – 772.824,31 euro

  • Suma maximă nerambursabilă:

M3/2A “EXPLOATAȚII AGRICOLE”:

I. În cazul fermelor cu dimensiune economică până la 500.000 euro SO:

  • 25.000 euro în cazul proiectelor care prezăd achiziții simple/proiectelor care prezăd construcții-montaj;
  • 50.000 euro în cazul proiectelor care prevăd crearea de lanțuri alimentare integrate la nivelul exploatației agricole.                                                                               

 II. În cazul fermelor cu dimensiune economică peste 500.000 euro SO:

  • 25.000 euro în cazul proiectelor care prezăd achiziții simple/proiectelor care prezăd construcții-montaj;
  • 50.000 euro în cazul proiectelor care prevăd crearea de lanțuri alimentare integrate la nivelul exploatației agricole.

III. În cazul cooperativelor, grupurilor de producători și parteneriatelor sprijinite prin intermediul M16:

  • 100.000 euro indiferent de tipul investiției.

M4/6A “CREAREA ȘI DEZVOLTAREA DE ACTIVITĂȚI NEAGRICOLE”:

  • 75.000 euro pentru proiecte care includ construcții-montaj;
  • 50.000 euro pentru proiecte care nu includ construcții-montaj.

M5/6B “INFRASTRUCTURĂ ȘI SERVICII DE BAZĂ, PATRIMONIU LOCAL”:

  • 50.000 euro/proiect;
  • 100.000 euro/proiect în cazul asociațiilor de dezvoltare intercomunitară (ADI);
  • 150.000 euro/proiect în cazul Asociației GAL POARTA TRANSILVANIEI.
  • Data limită de depunere a proiectelor: 23.08.2017
  • Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Asociației GAL POARTA TRANSILVANIEI din loc. Negreni, str. Principală, nr. 63 D, jud. Cluj, de luni până vineri , în intervalul orar 09.00 – 14.00.
  • Informații detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse in Ghidul solicitantului aferent măsuriilor M3/2A, M4/6A, M5/6B disponibil pe www.poartatransilvaniei.ro
  • Datele de contact pentru informații suplimentare: Tel/fax: 0364 802323,Tel: 0736 368432,      e-mail: office@poartatransilvaniei.rowww.poartatransilvaniei.ro
  • Varianta pe suport tipărit a informațiilor detaliate aferente măsurilor lansate de Asociația GAL POARTA TRANSILVANIEI, poate fi ridicată de la sediul asociației din Loc. Negreni, Nr. 63D, Comuna Negreni, județul Cluj.

 ASOCIAȚIA GAL POARTA TRANSILVANIEI