Smiley face Sigla AFIR Smiley face Smiley face Smiley face

Măsura M1/1A Cooperare

Nr. Crt.Tip documentNume document Limbă document Descarcare
1PDFFisa MasuriRODescarca
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Măsura facilitează cooperarea între diverși actori locali, favorizând dezvoltarea de noi produse, procese și tehnologii, atât în sectorul agro-alimentar și silvic, cât și în alte domenii: economic, mediu și social.

Măsura sprijină acțiunile comune favorizând constituirea și promovarea cooperării. De asemenea, prin criteriile de selecție specifice local se încurajază constituirea parteneriatului în formă asociativă cu personalitate juridică.

Măsura este încadrată pe două Domenii de intervenție principale, în funcție de tipul de activitate pe care parteneriatul îl abordează (agro-alimentar sau în alte domenii: economic, mediu, social, etc.).

Măsura are în vedere, în prinicipal, punerea în valoare a potențialului agricol și turistic al zonei sprijinind colaborarea între actorii locali care își propun dezvoltarea acestor domenii.

Măsura, prin tipurile de operațiuni sprijinite, se corelează în principal cu următoarele puncte din analiza SWOT: Crearea de asociaţii, parteneriate, cooperative, grupuri de producători în domeniul agricol; Practicarea unui turism integrat, cu pachete turistice variate; Realizarea şi promovarea unor evenimente locale; Crearea unor lanţuri scurte de aprovizionare cu produse agro-alimentare; Practicarea unei agriculturi de subzistenţă, pe parcele mici, cu mijloace tehnice rudimentare, în lipsa unor lanţuri scurte şi grupuri de producători la nivelul teritoriului; Potenţialul turistic este în proporţie covârşitoare nevalorificat datorită: lipsei tradiţiei, inerţia de inovare şi diversificare a economiei rurale,  lipsa agenţiilor de turism şi de activităţi promoţionale.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi hendrerit elit turpis, a porttitor tellus sollicitudin at. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.